Finnair

Finnair bliver størst fra Norden til Pearl River Delta 2016

Finnair bliver fra maj 2016 det største flyselskab fra Norden til den kinesiske økonomiske zone Pearl River Delta i Guangdong-provinsen, som også kaldes 'verdens værksted'. I maj 2016 letter Finnair nemlig nonstop fra Helsinki til selskabets to destinationer i området: Hongkong og den nye destination Guangzhou. Altid med gode forbindelser fra København.Finnair flyver dagligt til Hongkong og fra april fire gange om ugen til Guangzhou, med fleksible forbindelser fra København og Billund. 

Fukuoka - økonomisk centrum med unikke seværdigheder

Maj næste år begynder Finnair at flyve til Fukuoka i Japan tre gange om ugen nonstop fra Helsinki - altid med fleksible forbindelser fra København. Fukuoka, som har 1,5 mio. indbyggere er Japans næsthurtigst voksende by og har udviklet sig til det vestlige Japans økonomiske centrum. Fukuoka er den ottendestørste by i Japan. Bilindustrien står i centrum, og hér fremstilles over halvanden mio. biler hvert år af mærkerne Toyota, Nissan og Daihatsu. I byen findes også en klynge af hurtigt voksende forsknings- og udviklingsvirksomheder. Fukuoka Airport er Japans tredjestørste lufthavn med 18 mio. passagerer hvert år. Lufthavnen ligger kun ti minutter fra centrum via undergrundsbanen.

7 must do i Fukuoka

  • Ohori-parken - en oase midt i det centrale Fukuoka. Perfekt ro til skovtur i det grønne.
  • Spise udendørs - 'Ramen' er den japanske version af den kinesiske nudelsuppe 'la miàn', nudler fremstillet af hvedemel, æg, salt og vand, serveret sammen med en overflod af forskellige ingredienser. 
  • Verdensberømt katteø - gå ikke glip af et besøg på katteøen Ainoshima Island uden for Hakata Bay. Øens herreløse katte, som er blevet en viral succes på nettet, lokker tusindvis af kattevenner til øen. Her findes to kattecaféer og en uglecafé. Tag færgen fra Fukuoka. Se BBC, som har været på øen og filme!
  • Vintagebutikker - der findes et stort udvalg af retrotøj i Fukuoka - både til mænd og kvinder. De bedste butikker ligger i Daimyo-distriktet, hvor nogle af byens mest besøgte barer, caféer og restauranter ligger.
  • Musik - for dig, som holder af at lytte til musik live, findes der en lang række jazzklubber - New Combo og Brick Sound Bar er de bedste.
  • Fukuoka Beach - neden for Fukuoka Tower ligger den kunstige strand Fukuoka Beach. Her myldrer det med mennesker om aftenen. For dig, som vil i vandet, anbefales dog strandene i Itoshima og især Keya Beach.
  • Unikt museum - Fukuokas kunstmuseum er det eneste galleri i hele verden, som udelukkende viser samtidskunst fra asiatiske lande. Her findes med garanti intet værk, som imiterer vestlig kunst.